Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

dongqi Architects is commissioned by CONCEPTS to renovate a Shikumen-style (‘Stone Warehouse Gate’) old building into its first concept store in China. The old building is located at the South Block of Xintiandi and has served Shanghai for over 100 years.

In this project, the store needs to reconcile two different operational needs — daily retail sales and releases of limited-edition sneakers. dongqi Architects divides the original space into two spaces with distinguishable vibes. The front space along the main path is in keeping with the original Shikumen style of buildings in old Shanghai. Its delightful and cozy ambiance makes it a suitable reception room for product shows or events.

Team: JIANG Nan, Jinfan Xie, Zhiyi He, Xiaoyang Liu, Zhongwei Wang, Tianjian Zhou, Chiu Chi-Kui, Yeh Zhi-Ting

Design: Mar, 2018

Completion: Sep, 2018

Area: 290 ㎡

Photography: Qingshan Wu

Add to collectionAdd to collection