Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The interior design was approached based on the concept of “Deriving”. “Deriving” indicates evolution and developing something new from the matrix. For a brand, continuous deriving helps to lead it to a future of infinite possibilities.

TRONGYEE is a brand established in 1999, dedicated to selling womenswear of multiple brands. It entrusted AD ARCHITECTURE to reshape a store situated in a bustling commercial block in downtown Shantou. The upgraded store was planned to offer garments exclusively from designer brands, through which TRONGYEE hoped to reactivate its brand identity, and bring new vitality to the city’s commercial field.

The boutique store occupies an area of 90 square meters. AD ARCHTECTURE applied the design method of art installations to approach the project, injected artistic quality and modern aesthetics into the design.

The storefront is an important part that needs to be considered carefully, since it directly presents the store’s image. The designers adopted a neat facade and low-intensity lighting through reverse thinking, so as to directly guide the sight line to the indoor space. The ultra-clear glass exposes the interior, which breaks the surrounding noisy ambience of the street.

As for the interior space, the designers utilized a “flat” design idea in line with current trends. The floor, walls and ceiling use the same material, to alleviate the three-dimensional sense of the space. The red staircases functions as a vertical circulation route, which is also a visual highlight. The combination of gorgeous and plain shades generates a dramatic tension, and results in a serene yet fervent spatial atmosphere which is isolated from the surrounding din.

Geometric shapes and curves are interwoven, which enriches the form of the space and creates visual illusions. The space widely utilizes regular square blocks, which are complemented by the vaults on the ceiling and arched door openings. Those arched structures break the calmness of the space, and add a vivid temperament to it. The mezzanine is merely 2.2 meter high, so the design team clad its ceiling in a reflective material featuring ripple-like patterns, which eliminates the oppressive feeling and at the same time blurs the boundary of space.

The overall space is dominated by a gray hue rendered by cement, and highlighted by red. The two hues form strong contrast, and present an impressive brand image.

The project is an exploration of sustainable value for future urban commercial spaces. AD ARCHITECTURE conceived the design solution by taking commercial value as the starting point, and eventually created a design that is derived from the core of the brand TRONGYEE.

Architects: AD ARCHITECTURE
Lead Architects: Peihe Xie
Photographs: Yun Ouyang

Via

Add to collectionAdd to collection