ES shop by INPUT creative studio, Thessaloniki – Greece

December 31st, 2011 by retail design blog

The design for ES expands on elements implemented in the store’s predecessor. The juxtaposition of natural elements versus manmade materials, references the concept of an abandoned factory that is consumed by nature. An ivy wall pays homage to the original store and demonstrates the harmonious impact of nature taking over a manmade environment. Custom murano glass chandeliers also play upon the contrast of man versus nature.

The use of concrete window displays featuring straight edges and strip lighting, encourage consumers to enter the store. The same effect is achieved with a piping system that runs throughout the space, both dictating the path of movement and guiding one through merchandise. This piping system acts as the “spine” of the store housing lighting and forming a number of displays. Through the convergence of the fore-mentioned design principles, a blend of natural and manmade elements is conceived.

Designed by INPUT creative studio

Photography: Efi Panagoula














ES by Vrousgos from Yiannos Vrousgos on Vimeo.

Kid’s Republic by SKSK Architects, Shanghai
China is always on top of the the most modern and innovative design. Just ta...
Porsche Design store, New York
The world’s largest Porsche Design store opens in New York’s SoHo district. ...
Rapha Cycle Club by Brinkworth, London
Rapha commissioned Brinkworth to develop their Cycle Club concept into a ser...
D&V Concept Store by Guise, Stockholm - Sweden
The first step in the process was to take an area of 400×400 mm and extrude ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *