La Bohème bar by AVA Architects, Porto

January 31st, 2012 by retail design blog

The renovation of La Bohème bar, located in the buoyant Rua das Galerias de Paris in Porto’s downtown, embraces pine wood throughout the entire interior. ‘The goal was to transform a space with no identity into a recognizable interior,’ says Carlos Veloso from AVA Architects, the studio responsible for the project. The extensive use of pine wood ‘gives both aesthetic and structural consistency to the space while unifying the bar’s three floors,’ says Veloso.

Nearly all of the elements in the space are made of wood, from wall coverings – including storage for wine bottles – to flooring, furniture and balconies. ‘The bar now has a stronger connection with the street,’ says Veloso, ‘which is essential given its lively location.’

Photo courtesy José Campos

Splinter by Nendo for Conde House
Japanese design studio Nendo have created the Splinter collection for Conde ...
YOICHI restaurant by Design Studio CROW, Mie - Japan
The open kitchen is visible from every seating arrangements, the open space ...
Mynt Flagship Store by Dear Design, Barcelona - Spain
Dear Design studio based in Barcelona, Spain has completed the design of Myn...
E Bebek Headquarter by OSO Architecture, Istanbul - Turkey
At the office where the general layout setup is planned as an open office, t...

Leave a Reply