And A shop by Moment Design, Yokohama

April 19th, 2012 by retail design blog

A clothing store in Yokohama, Japan, ‘creates a rhythm for shopping.’ And A is located within a shopping mall and is divided into two sections: the white entranceway and a darker section at the rear. According to designers Hisaaki Hirawata and Tomohiro Watabe of Tokyo-based firm MOMENT, this colour division entices visitors to enter the space, then draws their attention further inside.

‘We are interested in the power of white, which has no individuality,’ they say. ‘We additionally did not construct any interruptions around the façade and keep the entrance as wide as possible so customers feel no hesitation to enter the shop.’ Once inside, visitors travel deeper into the space that’s divided by red lines. The darkest section of the store encourages a more relaxed, slower pace of shopping.







http://www.frameweb.com/news/and-a-yokohama-shop

minä perhonen exhibition by Torafu, Tokyo
We dressed the exhibition site, “The Stage”, located on the first floor of t...
Marc by Marc Jacobs showroom by Jaklitsch / Gardner Architects, New York
The reinvention of the client’s original showroom space interprets the brand...
Paris Kids department by Dalziel and Pow, Santiago - Chile
The look and feel of the department is achieved through theatrical sets rese...
CINEMAS! Fun Cinema by Arris Architects, Mumbai - India
Dynamic interplay of tectonic forms achieved with surface materials creates ...

Leave a Reply