BAUSCH + LOMB HQ by 137kilo, Warsaw

April 2nd, 2013 by retail design blog

The project is the Poland headquarters of a large pharmaceutical corporation. The client wanted the office space to highlight the company’s scientific heritage while providing a high quality working environment for its employees.

Research labs and contact lenses – the client’s main product – served as our inspiration. White exposed ceilings combined with glass surfaces combine to create a light and transparent space. This seemingly sterile aesthetic is balanced by green walls along the space’s main visual axes and functional solutions which encourage teamwork and relaxation.

Curtains not only provide privacy, but also introduce a homey atmosphere thanks to their soft forms. An open-space arrangement was used for many of the workspaces. The open space is punctuated with meeting room domes which also delineate the office’s various departments.

The domes are meant for less formal work meetings. Their high-tech inflatable surfaces invoke the client’s main product – contact lenses. The domes’ internal steel structure provides rigidity and adherence to fire codes. The domes are connected to ventilation and air conditioning systems – creating a comfortable work environment.

The client’s desire to provide a comfortable work environment is manifested by the “fun room” which features a library, a foosball table and an adult-size playpen. Work spaces are some of the project’s key elements. Each four-person work area invokes the “+” symbol (an element of the company’s logo) and has a small tree in its center. Employees at each area are responsible for watering their tree, which underlines the company’s commitment to team work.

Designed by 137kilo
Photos by: Jacek Kołodziejski



























http://137kilo.pl/

Cargo containers in offices
Cargo containers in offices
Matrix Space by Marques and Jordy, Chengdu - China
Marques and Jordy have just completed Matrix Space a 1500 sqm Internet compl...
Flamingo office by Neri&Hu, Shanghai - China
The attic space was originally created by adding a steel A-frame to the flat...
Manifesto store by WY-TO, Singapore
The striking linear form becomes an anchor which separates the space into di...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *