Halle A offices by Designliga, Munich – Germany

September 6th, 2013 by retail design blog

Halle A is the studio of the Designliga design agency and Form & Code, its strategic partner in Web and application development. Until its conversion, Halle A was a metal-working shop for the Munich utilities company Stadtwerke München. The 10.4-metre-high hall is part of the Heizkraftwerk Süd CHP plant complex, located directly in the green area to the south of the River Isar.

The initial intention of preserving the character of the hall was carried out, and a studio was created which builds on the industrial atmosphere of the space and continues its external features throughout its interior. The colour palette is based on the materials and textures prevalent in the complex, whose brick buildings primarily house skilled trades.

The structure of the hall interior is determined by two ridge-roof buildings containing two floors of individual offices. Together with the old foreman’s office, they form an ensemble which produces the effect of a roofed village square in the intervening space. Despite the size of this space, it is divided into distinct zones and functional areas which creates a feeling of intimacy. The upper area of the space is taken up by the top floors of the buildings and the two conference and meeting-rooms in the old foreman’s office.

Before planning was started, interviews were held with all staff to determine their individual needs. The kitchen is therefore designed as a private room for staff, while the library is where visitors are received and spontaneous meetings are held. The cabinets lining the walls each end in a counter-top that designates the start of the work area.

These cabinets combine a variety of functions; they are used for storage and filing, as well as serving as standing workplaces and reception counters. Halle A is a studio, workplace and living space for the people that work here and for our visitors.

Designed by Designliga























http://en.designliga.com

(Visited 4,136 times, 1 visits today)
K2D office by everedge, Tokyo
The clients are presented with their own products on display in the front ha...
Hook & Eye showroom by DIA – Dittel Architekten, Stuttgart - Germany
The interior design is kept very low-key on purpose to bring out the colours...
Das GERBER Shopping Mall by Ippolito Fleitz Group, Stuttgart - Germany
Württembergische Lebensversicherung AG owns a 14,000 m² plot of land at the...
Zenit Bank office by ABD architects, Moscow - Russia
We were able to combine design with practicality: the chosen form of the cei...

Leave a Reply