Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

These are a classroom for preschool children and an after-school childcare center in a kindergarten in Yokohama. This is a renovation project of two sections of dilapidated dwelling with shop, which is 40 years old and a two-storied building, to change them into 4 classrooms. The key concept is “SATELLITE”, concomitant with the main facility kindergarten located across from the site and with the hope that this building will become the place like children’s base.

The existing exterior is kept, and we put some skins with dot pattern according to the design image of galaxy. Giving depth with light and shadow, we tried to update the image of former old building. By setting distinctive windows, passers-by can see inside. It makes chances that people get to know the curriculum of this program. It gives brightness to the inside and close relationship to the outside. Regarding the interior, plyboards which looks rough in spite of natural materials are used. Like a base, everything is kept compact for realizing the unity among the building of interior and exterior.

Architects: Youji no Shiro / HIBINOSEKKEI
Photographs: Kenjiro Yoshimi





















https://www.archdaily.com/891418/mk-s-nursery-hibinosekkei-plus-youji-no-shiro

Add to collectionAdd to collection