Stadhuis public service area by Fokkema & Partners, Almere – Netherlands

April 7th, 2014 by retail design blog

In the new design for the interior of the city hall of Almere, all public counters, consulting rooms and waiting facilities are in open setting to comply with new service concepts. Apart from changing the scheme of the ground floor, meaning that the public service area moved directly next to the main entrance, Fokkema & Partners succeeded in completely changing the appearance of the interior. The concept for the public service area emphasizes the original qualities of the building (architect: Cees Dam, 1986) and at the same time creates an interior with its own unique signature.

The choice was made to show the bare concrete structure, revealing original details such as the golden tiles on the columns. New architectural elements, such as the entrance front, the white corian public counters and the meeting rooms materialized in bamboo, have been carefully positioned and were integrated with the original architecture. Due to these interventions, old and new merge into a clean and luminous architectural shell for the actual service area.










Florense concept store by Albus, São Paulo - Brazil
As we enter the store, a rich paneled white wall, adorned with metallic pipi...
LinkedIn Office by Denton Associates, London - UK
Denton Associates have recently completed the first phase of LinkedIn London...
745 Thurlow Office Tower public spaces by MCM Interiors, Vancouver - Canada
The lobby experience is designed to work seamlessly with the exterior approa...
Nidera office by Fokkema & Partners, Rotterdam - Netherlands
The public atrium contains the restaurant with its elongated bar in the cent...

Leave a Reply