Saboten restaurant by 4N Architects, Hong Kong – China

July 7th, 2014 by retail design blog

Bringing back the architectural interests of Shinjuku Japan with an innovative relationship between soften texture & rigid space. The design conveys a sense of purity and integrity of principle design elements, epitomizes the sophistication of traditional Japanese architecture. It’s even so slightly exotic and mysterious, yet comforting at the same time.

There’s a very clear relationship between rich texture and space. We draw on the red and timber color serve as key elements in design, decorated with the Nautical-style rope curtains that hang from ceiling to floor add a touch of contemporary elegance. Upon arrival at the ground floor lobby, guests are welcomed by vermilion rope curtains floating along the stairs and cylindrical light boxes.

We also used timber in order to emphasized with the continuity of the ceiling panels though the window seat to outside décor, clients may sit back and relax on the earth-tone sofa and booth seats while overlooking the dynamic city life through glass windows. The seating is carefully divided in a rigid manner, and the Quatrefoil mahogany style pattern signifies the sparkling and moving forward progressively.

The interior reflects a modern aesthetic, while still embracing a sense of comfort that mimics the food it serves. Each tonkatsu main you order comes in a set, which means you also get an appetizer, miso soup, rice and of course a copious amount of shredded cabbage—all of which is refillable to your hearts desire.

Hailing from Shinjuku, Tokyo, Saboten first opened its doors in 1966 with the goal of serving the best Tonkatsu and now it has flourished into one of the largest chains moving forward progressively in Hong Kong. The brand’s symbol – cactus, is showcased at the shop entrance as a reminder while the decorative potted plants awake a sense of nature.

History of Saboten vibrating by photos through the years displayed of the pillar along the side of the stairs to the top. The main dining hall, which accommodates 84 diners, boasts a warm color palette and booth seating, while luminous brand logos create a lively contrast.

Designed by Sinner Sin & Danny Ng / 4N Architects
Photography by James Guan














Nike Canteen by UXUS, Hilversum - Netherlands
Working alongside the Nike design team, UXUS created a space utilizing misma...
adidas Samba Primeknit limited edition football boot
The classic Samba silhouette now comes covered heel to toe in a multicolored...
Koenigsegg One:1
Koenigsegg is creating six uniquely developed and designed production cars –...
Chocólatras Kiosk by Studio Cinque, Porto Alegre - Brazil
The project is monochromatic in tones of chocolate and black, with some of t...

Leave a Reply