UKTV offices by PENSON Group, London – UK

January 17th, 2015 by retail design blog

PENSON has designed a new office space for UKTV located in London.
Where in London can you find the head of a 15 metre dead parrot, a knight in shining armour, and tables that pass through walls? It is at the brand new headquarters for multi-award winning media company, UKTV, whose mantra is to ‘Imagine more’. The doors to its inspirational and distinctive new 32,500 sq. ft. facility at the brand new West London development, 10 Hammersmith Grove is now open.
UKTV Facilities Director, Sarah Nelson, led a team of suppliers to create the contemporary headquarters. PENSON, one of Europe’s leading and most-recognised interior design and architecture studios, who previously created award-winning spaces for Google and Jay-z’s ROCNation developed the architectural design.


Under Sarah Nelson’s leadership, they tackled an ambitious brief to create a UKTV headquarters that is sophisticated, stimulating, and “built for innovation”. Set across three floors the space is dominated by the office’s visual centerpiece, a bespoke, ergonomic staircase designed by PENSON and created and manufactured by Aldworth, James & Bond, the designer makers responsible for stunning features used by Nike, Topshop and Mother London. The fluid sweeping steps taper out to a large platform, dotted with seating pads with a great view of the trend watching video wall. Within the space are a variety of workspace types; small tables with cozy seating, swing seats suspended from the ceiling, zig zag sofas, patio seating as well as communal storage area and creative café-bar area. The new terrace is a suntrap that is filled with stylish flower boxes, bright blue patio furniture and bench tables that pass through the glass walls to inside.


The meeting rooms are simple and clean with elements bringing in the UKTV personality and quirky names such as ‘The Room Over There’ and ‘The Room with the Big Pink Sofa’. Nelson says, “This new office space is completely unique to UKTV and will make every day working life even more fun and stimulating. The grand staircase, designed and built by Aldworth James & Bond in collaboration with PENSON, is an organic shape that gives the impression it has been poured into the building. We have chosen to create an inherently social space with inviting and inspirational working hubs for groups, an open kitchen space with an outdoor terrace, and a dynamic Trend Watching video wall.”


“Most importantly technology is at the heart of our progressive new workspace, and it will give everyone at UKTV the freedom to work creatively and collaboratively. The complete end result is amazing and I am so proud of what has been achieved.” The company’s new mobile technology structure was devised by UKTV’s Director of Operations, Technology & Innovation Ben Hine and Head of Operations & Technology, Tim Goff. The all new tech system means a whole desk of functionality is now compressed into a MacBook Air or PC tablet which will work anywhere with a Wi-Fi connection. It has been installed and will continue to be supported by Circle IT, while Trend Watching supplies a dynamic feed of news and trends from onto a video wall at the centre of the facility.


via Office Snapshots

Bread & Butter Berlin 2012 Summer – ROCKPORT
Bread & Butter Berlin 2012 Summer – ROCKPORT
Nike pop-up showroom by Maggie Peng & Albert Tien, Beijing
The simplicity and scale of the three top and bottom plinths serve as a monu...
Mrs. Pound restaurant by NCDA, Hong Kong - China
Mrs. Pound is divided into two main spaces with yin and yang aesthetics: the...
Organic Growth Pavilion by Izaskun Chinchilla Architects & Billion Oyster Pa...
Governors Island pavilions will be recycled to create shade for people and h...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *