Arkwright Offices by Haptic Architects, Oslo – Norway

March 21st, 2015 by retail design blog

Haptic Architects have designed a new office space for Arkwright located in Oslo, Norway.


Arkwright is a European consultancy that specialise in strategic advice. A new office space has been created for 40-50 employees, including workspaces, reception and back office, kitchen canteen, meeting rooms, breakout space and a “James Bond” room. The office is located in the prime harbour front location of Aker Brygge in Oslo, Norway, in an old converted warehouse building with a large arched window as its centrepiece.


The design
The office is entered on the top floor. A new reception “sculpture” incorporates back offices, reception desk and a large stair/amphitheatre that straddles a double height space. The design is inspired by “svabergs”, large granite stone formations that are typical for the area, rounded and polished by icebergs thousands of years ago. Special effort has been made to create a variety of spaces within the offices, incorporating green walls, double height spaces, and a special “James Bond” room. The “James Bond” room is a windowless bunker-like space, sitting deep in the building – a difficult space to work with. This seemingly unpromising space has been transformed into an executive lounge, for quiet contemplation, creating a private, intimate and calming atmosphere.

Design: Haptic Architects / Nikki Butenschøn / Anthony Williams
Photography: Inger Marie Grini


via Office Snapshots

HUB by Hyunjoon Yoo Architects, Seoul - South Korea
HUB of Seoul is a place for the people who want to start their own business....
Luceplan Lighting Promenade by Migliore+Servetto Architects, Milan - Italy
The exhibition space Lighting Promenade, on display at the Salone del Mobile...
Ra-men Bankara by Studio Ginger, Melbourne - Australia
The timber battens and large reclaimed timber beams provide the textural bac...
Capital Economics office by Oktra, London - UK
They wanted a light and timeless interior with an elegant front of house. Ok...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *