Brasserie Löwen Restaurant by Barmade Interior Design, Zug – Switzerland

July 10th, 2015 by retail design blog

The restaurant „Brasserie Löwen“ is located in the historic building of the Hotel Löwen right next to the beautiful Lake Zug.


The design combines typical elements of a french brasserie with a modern approach of furniture and material. Originally the brasseries had tiled floors, mainly in black and white, huge wooden bars and very often a number of pictures on the walls. In the „Löwen“ the designers inverted the use of materials: Tiles of various black and white patterns encase the bar, which seems to be a sculpture presented on a noble parquet floor of nutwood. The wooden floor and the accentuated lighting add a warm and cosy atmosphere to the room. The homelike ambience is intensified by a huge room-high shelf that forms the centre of the room and creates a separation between the seating areas while at the same time preserving a certain transparency.


The materials of the main room are again inverted in the small side room, resembling more to the traditional interior of a brasserie: Here the tiles cover the floor and a huge wooden table invites for dining. In this part of the room a number of photographs and illustrations arouse the guest’s curiosity telling the story of the house and area in former times. The colours black and white were chosen as a guiding principle for the design throughout the interior. In this regard the shelf as well as the eye-catching wine cabinet appear black on the outside and white on the inside. The restrained colour palette was extended with a light green, that is applied to the upholstering and the walls in the side room and also recurs in decorative objects.

Design: Barmade AG
Photographer: Beate Lang

Synthetic offices by envelope A+D, San Francisco
Large cut-outs in the ground floor's ceiling break the barrier between upsta...
Mama Shelter hotel by Philippe Starck, Istanbul
Mama Shelter hotel by Philippe Starck, Istanbul
Ene Bada bar / restaurant by VERNO, Mungia - Basque Country
The marble counter-top provides a classic atmosphere that contrast with an i...
Jones Lang Lasalle Office by Design Transit, Bangalore - India
The spatial layout majorly has a central core with all the closed spaces wit...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *