Textilerei showroom by Yalla Yalla!, Mannheim – Germany

December 9th, 2015 by retail design blog

Yalla Yalla! – studio for change designs showroom for a new textile start-up centre in a listed baroque building. The recently opened “Textilerei” designed by Yalla Yalla! – studio for change provides a showroom and a retail space for young start-ups located in the the start-up centre on the upper floors.

With the application of only a few materials and the reduced use of colours, the concept creates a minimalistic design with the character of a pop-up-shop. By its simplicity and restraint the work with large format flat elements emphasizes the clothes and exhibited items.

Central element of the design is the horizontal strip made out of light maritime pine. It runs through the shop like a band and serves as an exhibition wall. With the use of removable wooden pins and hooks its flexible hanging system makes it possible to hang items with most diverse sizes and dimensions. Consequently every designer can customize the wall according to their needs. The dark colour of the wall emphasizes die colourfulness and the grain of the maritime pine and puts the focus on the exhibited items.

Sales and exhibition area is located in the front part of the space. In the back section of the room is a changing room and a small coffee corner. With the flexible hanging system, the aim has been to give the opportunity to the start-ups to present their items in the best possible way. Thereby the overall impression combines the high quality of the textiles with the zeitgeist of the temporary and the changeability.

Photography by Yannick Wegner

Lola & Liza flagship store by retailLAB, Aalst - Belgium
LOLA&LIZA, a women’s fashion company founded in Belgium in 2001 with alm...
SHOTENKENCHIKU January 2015
SHOTENKENCHIKU January 2015
SARGON restaurant by 4SPACE, Dubai - UAE
The brass bead curtain suspended from the ceiling around the seating areas t...
RD Construction office by IND Office, Moscow - Russia
The all-glass volume offers an all-round city view. The volume is separated ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *