Mudgil Practices by The UP Studio, Hicksville – New York

July 7th, 2016 by retail design blog

A clean, minimal, multidisciplinary design by The UP Studio creates a unique identity for Mudgil Practices, a new joint dermatology and dentistry practice. The co-location of two practices enables the doctors to significantly reduce their expenses by sharing key medical equipment, office equipment, and staff.

The resulting office includes a dermatology zone, a dentistry zone, mini- and full-sized testing laboratories, shared and private offices for each practice, and an intimate shared waiting area for patients. The simple and clean aesthetic carries throughout the design, including the back-of-house lab and staff areas.

Through a multidisciplinary design process in which UP provided architecture, interior design, brand design, signage and wayfinding, custom topography, web design, and collateral coordination, UP presented a unified design that simplified every aspect of a patient’s experience in the space.

The office’s main design feature—an extruded, woven ceiling plane—maps patient, doctor, and staff circulation patterns. It also unifies the two practices within a shared space. The ceiling leads patients through the office; this wayfinding strategy and a straightforward plan organization eliminate commonly confusing circulation patterns found in doctors’ offices.
By designing all elements—architecture, interior, and brand design—simultaneously, UP created a visual language that is consistent throughout the project.

Photography by Harriet Andronikides

Venture Capital Firm Offices by Feldman Architecture, San Francisco – California
Feldman Architecture has designed the new offices of a venture capital firm ...
Timing Home experience center by Peng Zheng Design, Guangzhou - China
The experience center is consist of five areas ,art gallery, drinking area, ...
Paper art installation by Emmanuelle Moureaux at ‘Space in Ginza’ exhibition, To...
Presented for the exhibition ‘space in ginza’ at METoA in Tokyu Plaza Ginza,...
Car workshop and office by Neri&Hu, Beijing - China
Neri&Hu wanted to preserve as much of the original building as possible,...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *