The Burrow boxing gym by lab 100, Sabhan – Kuwait

July 11th, 2016 by retail design blog

‘The Burrow’ is a first commercial boxing gym to be opened in Sabhan, Kuwait. Interior designed by lab 100, the upmarket and high-tech sport’s facility introduces a modern combination of boxing exercises to the middle eastern region.

Inside, the space is comprised of a reception, semi-private workout halls, a boxing area and an elevated cross fit area. While designing the space, lab 100 was tasked with emphasizing a natural flow of movement and the element of surprise. To reach the main area with the equipment, members journey through a narrow corridor; this contrasts with the spacious workout areas that branches off.

The materials employed were inspired by retro boxing gyms, which were used without any extensive decorations. Therefore, the materials used were a combination of concrete blocks, subway tiles, steel, and hints of natural wood. Curved glass corners were used to ensure a welcoming and clear route between the entrance, lockers, and main workout area.

Image © Nelson Garrido



















http://www.designboom.com/architecture/lab-100-the-burrows-boxing-gym-kuwait-07-10-2016/

Ilde Wood lamp by David Abad
B.lux gives a vintage touch to its best-selling Ilde lamp by David Abad.
Float House floatation center by OMB, Vancouver - Canada
Float House is the first floatation center in Vancouver, and one of the larg...
The Treehouse Project workspace by SFD, London - UK
A focus on detail was key for us to ensure that the signature bleached wood ...
Public Library of Constitucion by Sebastian Irarrazaval, Constitucion - Chile
Thin wooden planks create a louvered system that covers the sky lit pitched ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *