The Body Shop Global Headquarters by Maris Interiors, Croydon – UK

September 1st, 2016 by retail design blog

The design concept of “Global Presence” was featured through natural materials juxtaposed with technology bringing the brand image to a higher level. The global design concept was captured through the clever use of natural materials manifested by multiple wood veneers representing different continents.

The 10th floor which housed the main meet and greet facilities utilised a “concierge” concept where there is no barrier between receptionist and guest. The Body Shop Concierge gives the visitor a whole new experience of the brand. Key design elements that complete the experience is the Living Wall bearing The Body Shop logo under a backdrop of living plants, with origins from five continents, laid out in the silhouette of the world map.

On the other wall, is a large video wall which streams brand content, graphics, and other media that give the sense of being in the now. In the centre of the space is a large crescent sofa which is highlighted by a grand gesture of a ceiling light fixture in wood that comes in the shape of The Body Shop logo. Completing the space is the concierge desk and coffee table all done in strips of five veneers representing five continents.

Designed by Jose Mercado / Maris Interiors LLP
Photography by Edward Brushwood

Aesop Ginza by Schemata Architecture Office, Tokyo
A quaint storefront in Ginza, Japan has been transformed into 'Aesop Ginza',...
Diesel store, Berlin
The redesigned 300m ² Diesel store in Berlin has functional elements and a t...
Net Linz installation by Numen / For use
Net Linz is an inhabitable/climable social sculpture serving as an experimen...
Gaumont-Pathé Alésia Cinemas by Manuelle Gautrand Architecture, Paris - France
The facade is broken down into into a dozen vertical strips, like ribbons. E...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *