Ba sho hair salon by Iks design, Okazaki – Japan

September 27th, 2016 by retail design blog

The design concept is “European antique”. The entrance approach is designed to enhance customers’ expectations; the existing aluminum sash at the entrance is covered by decorative molding; and the porch is finished with marble mosaic; entering the interior space, you see antique furniture and door, as well as a shampoo area loosely divided behind delicate lace curtains waving in the wind.

The shop is in a single open space, so that they can increase hair cut sections, or move furniture to reveal a large white blank surface on the wall for photo shooting of the salon’s work.

Since the salon is located along the national road, there is a large car parking in front of the shop; in order to make the salon clearly visible from the road without a loud signage, a large, pure-white awning with a simple logo print is attached, to create a visible yet elegant shop sign.

Architect: iks design
Photography: 329 Photo Studio

Stadsdeel Nieuw-West office by Fokkema & Partners, Amsterdam - Netherlands
The new interior concept shows the bare concrete structure, optimizing the s...
Kitchen Accessories Limited showroom by Storebest, Dublin - Ireland
The main challenge for Storebest was to create a look that communicated cont...
The Body Shop Global Headquarters by Maris Interiors, Croydon - UK
The global design concept was captured through the clever use of natural mat...
Cottonink store by TP architects, Jakarta - Indonesia
Neutral coloured materials, like wood and subway tiles are used to achieve t...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *