Bunulu store by Little, Estero – Florida

March 6th, 2017 by retail design blog

Bunulu is about our connection to water; from the beach to the intracoastal water way, inlets and sounds. Designed and developed by the architectural design team, the Bunulu name and brand identity is playful, unique & rhythmic – a derivative aboriginal word meaning ‘place of water’. Bunulu was born from the idea that this coastal lifestyle requires a unique, soulful, and comfortable approach to style, and a store environment that supports the brands attributes that are ‘real, enabling, experiential and connected’.

Key architectural details include an exterior storefront that is simple, open and inviting – designed to allow the activity around the interior ‘sandbar’ and event space to be visible to passing foot traffic. The exterior features driftwood shutters and an angled entryway to disrupt and pull customers into the store, while providing an inset for window merchandising.
The interior store layout is a metaphor for the breaking waves that inspired the angled layout of the fixtures. Fixtures are clustered in stories – much like campfires around which customers gather along the shoreline. A signature deep aqua resin concrete flooring defines the area for the sandbar and customer service. Custom surfboards designed and fabricated by Juan Rodriguez, a local surfer, adorn the space.

The metaphoric journey continues with driftwood flooring representing the boardwalk from the front to the rear of the store leading the customer on a journey of discovery and trial. In addition, the perimeter walls are clad in whitewashed and multicolored wood planks that are worn and weathered like treasures found on the beach. Tall vertical driftwood beams that bring a modern aesthetic to an otherwise rustic space interrupt these walls in the center of the store.

Unique large-scale environmental graphic imagery from familiar locations around the coast of Florida is found in each of the four fitting rooms. These oversized images provide a backdrop for customers to trial clothing while sharing photos socially. Adjacent pegboards provide inspiration for customers with curated collections ranging from daytime to evening.

Designed by Little
Photography by Mark Steele

Kaiseki Yoshiyuki restaurant by Asylum, Singapore
When entering the intimate 14-seater counter dining area, the ash paneled ge...
Hotel Reethüüs by UniversalProjekt, Sylt – Germany
Hotel Reethüüs by UniversalProjekt, Sylt – Germany
De Bazaar Indoor Market by Liong Lie Architects, Beverwijk - Netherlands
De Bazaar is the biggest indoor market of Europe.
Supreme store, Paris - France
A corridor leads to two voluminous spaces, covered by an expansive glass roo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *