New mode:lina Studio, Poznan – Poland

September 28th, 2017 by retail design blog

Mode:lina™ has a new office in Poznań’s Jeżyce! While mode:lina™’s previous mini-office with a mezzanine was a great hit, as the studio grew the time has come to bring in new members of the team and to increase our office space. We decided to have our new premises in a fully renovated townhouse situated in a trendy and fast developing Poznań neighborhood.

The new studio has a simple, minimalistic form with a monochrome palette, consistent with mode:lina™’s visual identity system. The design of the workspace is based on two contrasting black and white parts. The bright space is where the creative work takes place. It has large desks and work areas for designers.

Custom-designed large shared desks allow for an easy transition from individual to teamwork. It was also very important to hide the cords, which were placed inside the desks. Dynamic diagonal lines separate the white part of the ofce from the black one. This is where thekitchen area and spacious storage units are. The units run along the length of the ofce and haveenough room to hold all of our equipment.

There is even an entrance to a secret room! Behind one ofthe doors lies a hidden bathroom with a shower – not at all noticeable at frst glance. To link the arrangement of the new ofce with our visual identity system, the designers introducedlarge logotypes made of acoustic foam, which further increase the acoustic comfort of the space.

The rooms which complete the functional programme of our studio are the ofce of Paweł and Jerzy -mode:lina™’s founders, and the adjacent conference room, where various awards and many copiesof publications onmode:lina™’s work have been displayed. The remaining publications with articleson mode:lina™ welcome our guests in the entrance hall. Having more than tripled the size of the ofce, fnallymode:lina™’s ffth birthday present – a scooterhas been put to use!

Design: mode:lina™
Photography: Patryk Lewiński

Smart Towers sales center by Keren Atzmon, Ramat Gan - Israel
The main concept was to create a space that highlights the purchase experien...
Sodikart headquarters by Gran Torino Design, Couëron, Nantes - France
In both showrooms, modulate illuminated strips against dark ceiling create t...
rehacer store by curage design office, Osaka - Japan
rehacer store by curage design office, Osaka - Japan
Sapeng Art of Satay café by Evonil Architecture, Jakarta - Indonesia
This café’s main concept design has an artistic design blending with industr...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *