Posts Tagged ‘Linehouse’

Yo’Hood trade-fair stand by Linehouse, Shanghai – China

November 10th, 2017

The timber structure employs a natural material in a gravity-defying linear pattern, with mirror-clad vertical columns camouflaging the support system and creating the illusion of transparency and levity. At the same time, one side of the timber slats are painted in a gradation of hues which are only revealed as the viewer’s perspective revolves around the structure.

ALL SH store by Linehouse, Shanghai – China

August 24th, 2017

Responding to the urban context of the store, Linehouse realizes a curved stainless steel installation which operates as a retail system on the interior, as well as a dynamic façade treatment. Perforated stainless steel panels with a graphical treatment of varying punctures and patterns were inserted, shifting between the inside and outside.

Herschel Supply Office by Linehouse, Shanghai – China

July 28th, 2017

Linehouse inserted a black metal framework into the space. Occupying this structure is a lounge seating area, pantry, meeting room bathroom and storage. Sectionally, glass divides the different programmes, allowing transparency throughout the enclosure.

WeWork Weihai Lu co-working space by Linehouse, Shanghai – China

February 20th, 2017

The existing steel structure is painted ivy green, with a new black metal and black stained OSB handrail leaner wrapping the triple height space, allowing guests to be spectators to the activities below.

WeWork Yanping Lu Coworking Office by Linehouse, Shanghai – China

December 8th, 2016



WeWork Yanping Lu is located in the Jing’An district of Shanghai. Nestled in what was once the British settlement, the area was occupied by a neighbourhood of longtangs.

BAOBAO street food store by Linehouse, Shanghai – China

July 5th, 2016

The greenhouse is composed of hand glazed green tiles, two tones of wood and glass. This house extends out to the street, operating as a leaner for guests, and further framing the activities within to the exterior.

N3ON boutique sunglass store by Linehouse, Shanghai – China

March 20th, 2016

Mirrors line the side walls between the concave planes, creating an infinite field of reflection. A series of double sided concave perforated white metal panels were inserted into the space.

Côte&Ciel store by Linehouse, Hong Kong

February 21st, 2016

The poles have a horizontal and vertical gradient from rough to polished finish. Vertically, a datum of polished stainless steel define the high level of the poles and rough finish at lower level.

Shenzhen Deli by Linehouse, Shenzhen – China

February 27th, 2014

The lattice work lines all four walls of the deli’s interior, filtering natural light and views. Forming a double-layer screen, it also serves to display and hold chalkboard signage and an array of cookware, equipment and merchandise.