Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

LineHouse was commissioned to design a delicatessen in Shenzhen. The deli is conceived from both inside and out as an intricate casing, nestled between an existing building’s lobby and an exterior garden. A volume six meters tall was inserted into the double height space. Its exterior is seemingly simple with a white painted finish and punched windows on all four sides. The windows allow glimpses of a three dimensional latticework of brass poles; its complexity only revealed when entering.

The lattice work lines all four walls of the deli’s interior, filtering natural light and views. Forming a double-layer screen, it also serves to display and hold chalkboard signage and an array of cookware, equipment and merchandise. Within the petite interior is a coffee counter, display for baked goods, fresh juices, deli items, and a table seating six. Outside, a raised teak wood deck provides seating at both a large central table and a banquet bench. Trees and tall grass planted along the perimeter provide shelter and respite for guests.

Photographs: Benoit Florencon

http://www.archdaily.com/479142/shenzhen-deli-linehouse/

Add to collectionAdd to collection