Asobio Channel One by Nendo, Shanghai

March 30th, 2011 by retail design blog

Fashion brand asobio’s first storefront shop designed by nendo, consists of a spacious bi-level interior with a generous opening. keeping with the shop’s theme ‘focus’, they positioned monotone photographs on the floor and walls, and varied the size to imitate the effect of a camera’s zoom lens, and the sharpness to recall the sense of being out of focus. these effects enhance the space with depth and continuity, provide variety and make the products on display stand out by appearing ‘in focus’ in contrast to the shop’s own patterns.

images courtesy nendo

Montres SA clock store by Heikaus & Ramseier, Geneva
White as a basic colour visually enlarges the room. New wall display cases a...
Radisson Hotel by HASSELL, Shanghai - China
The design concept was driven by the integration of art as functional elemen...
Veganista vegan ice cream parlour, Vienna - Austria
The new shop that opened for business on December 8th shares the same minima...
Kostarelos Greek Delicacies store by Stirixis, Athens - Greece
The stunning wall covered with wooden pieces of the actual beech barrels tha...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *