Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Evoking the concept of bakery as an architectural expression, this adaptive reuse project in Queens, New York takes a sustainable approach developing a design plan to convert the existing structure into a warm and inviting gathering place while incorporating the artistic vibrancy of its local community.

Exposing the existing walls and doors, ODA transformed the decaying masonry façade of the 1950’s Esso garage into a significant rain screen by introducing steel channels with wooden dough rollers into the skin of the building. In keeping with sustainable principles, the heat island effect caused by the existing asphalt parking area was addressed using concrete block and grass throughout the paving area, and by creating a park-like outdoor deck area which people now use to relax with a coffee, sit and read or just people watch.

The community embraces the bold and expressive statement of this eatery and the thoughtful and inventive design has cultivated a cheerful and wholesome working environment for its employees.

Designed by ODA Architecture
Photography by Andrea Locci

http://shapepluspace.blogspot.it/2012/09/like-rolling-pin.html
http://www.oda-architecture.com

Add to collectionAdd to collection