Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

A small studio space for 2 architects, a landscape architect and a meeting area. The form of the building was composed to maximize views in relation to required program. The architects face out into the orchard. The landscape architect faces directly into a small landscaped courtyard. Where the form is sold it blocks out car parks and back of shed areas.The full height entry door opens to form an informal threshold between meeting and work areas.

Recycled old corrugated iron was literally collected from the paddocks surrounding the project site and composed as a facade treatment in contrast with a ‘thin’ glazing system to create a minimal threshold between desks and the orchard. Internally raw plywood floors and ceilings contrast against white walls. All joinery is custom designed, laser-cut layered plywood with burnt black expressed edges. Joinery is carved out and continuous in form to create work station desks, benches and a cantilevered model display bench.

A series of layered plywood boxes are ‘tucked’ into wall cavities between studs to form book & folder storage.

Designed by Branch Studio Architects
Architect In Charge: Brad Wray
Design Team: Brad Wray, Nicholas Russo
Photographs: Courtesy of Branch Studio Architects


http://www.archdaily.com/354754/the-studio-branch-studio-architects/

Add to collectionAdd to collection