Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

For Botti store renovation Suite Architects used the principles of upcycle. Witch the main idea is the reversion of the object’s functions, similar to recycling but avoiding to go through the whole process recycling. The function of the object is simply inverted. The facade of the old house was covered in wooden planks, forming a “big box”, distinguishing from inside atmosphere where everything is white and very conceptual.

All the furniture was designed by Suite, inverting the functions: the shoe’s shelves were made by stairs connected with shelvings; sandbags coated with linen result in a sideboard for products display; cans of chocolate milk and colanders become lamps and stacked concrete blocks form the garden which is located at the back of the store, this space can also be used for events.

Together layout with these designed pieces we use some white patina vintage furniture from the client’s collection: as the entrance table that values merchandise compound with the beautiful design piace made by conduit, trais for the shoes and lamps bulbs.

Architects: Carolina Mauro, Daniela Frugiuele, Filipe Troncon
Photographer: Ricardo Bassetti

Add to collectionAdd to collection