Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Underlying everything here is the idea of atmosphere as the product of the delicately subversive play of contrasting characteristics — the natural and the synthetic, the classical and the experimental, the recessive and the arresting, the reflective and the transparent, the solid and the dematerialised.

Externally the design reinstates elements of the original Edwardian elevations, creating simple, full-height openings, stripped of all extraneous details, with successive portals heightening the experience of entry: the heavy timber leaves framing a second transparent threshold of glass set in Portland stone. Inside permanent gestures that include the attenuated line of steel running through the depth of the floor plan and down the stairs are combined with vocabulary that can be changed and curated from season to season, such as the brilliantly coloured acrylic elements.

Designed by John Pawson
Project Architects: Mark Treharne, Marta Vitorio
Project Team: Francisco Marques, Olivia Haylor, Nicholas Barba
Photography: Gilbert McCarragher
Courtesy of Christopher Kane

http://www.johnpawson.com

Add to collectionAdd to collection