Aesop Store by Vincenzo de Cotiis Architects, Milan – Italy

October 13th, 2015 by retail design blog

Aesop has opened its first Italian store in Milan’s historic Brera neighbourhood. Occupying a 60 sqm. [646 sq.ft.] ground floor space of a 19th-centrury heritage building which previously accomodated a traditional salumeria or deli, it features an interior design by local practice Vincenzo de Cotiis Architects. As always with the signature stores of the Australian cosmetics brand, the neighbourhood has provided inspiration for the interior design. The neutral palette consists of pale peach plaster on both walls and ceiling, while the balustrade and concrete floor are in a matching soft grey hue.


A subtle dose of visual tension is provided by metallic accents effected in asymmetrical display shelving crafted from textured cast aluminum, and which honour the city’s industrial roots, in addition to a sculptural sales counter and product demonstration sink. A separate workspace is furnished with restored vintage pieces and a large table reminiscent of the former occupant. The new Aesop store stocks the brand’s full range of skin, body and hair care products.






via Superfuture

Alias packaging by The Potting Shed
Our subtle homage to Switzerland comes in the form of the cut-out Swiss cros...
Frëims Condesa restaurant by Arqmov Workshop, Mexico City - Mexico
The interior flooring was made to resemble polished concrete, with the patio...
Loja do AquaRio gift shop by Kube Arquitetura, Rio de Janeiro - Brazil
For this project, Kube was inspired by the only information they had: a hump...
Alquema flagship store by loopcreative, Sydney - Australia
The store’s main design feature is a custom made sculptural radial steel clo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *