AVG Offices by Auerbach Halevy Architects, Tel Aviv – Israel

December 31st, 2015 by retail design blog

Auerbach Halevy Architects have designed the new offices of computer security software firm AVG located in Tel Aviv, Israel.


AVG headquarters in Tel Aviv spans over three floors on an area of 3000 square meters at the top part of a tower in the center of Tel Aviv. The challenging scope of this project has generated a line of thought that relates to the entire office space as a small town. The wide corridors were designed as curved streets which open into “plazas” that enclose public functions such as cafeterias, meeting rooms and sitting areas.


AVG is a vibrant, lively company. Starting from the company’s logo and all the way to its inner social life, a fun and informal vibe is accompanying the daily work and defines AVG’s character. This vibrancy was utilized for the design of the office space, and helped import Tel Aviv’s liveliness, seen through the windows from above, into the office space.


A major resource available in this given structure and is amplified in the project’s design is the natural light. Clear glass portals scattered all around the project allow the sunlight to permeate the space, while exposing the workers to the exterior environment – the spectacular view of the city below, as well as the skyscrapers’ silhouettes over the background of the Mediterranean sea.


The architectural arrangement combines lightness, vibrancy and informality on one hand, and functionality on the other hand. The space is utilized in an optimal manner in favor of work areas, while taking into account a future growth of the company. Areas for the workers’ welfare were added, such as a music room, a yoga studio and a gym, together with places for casual, random encounters. This environment promotes creativity and open mindedness, which is essential in this realm of Hi-tech industries. An example for that can be seen in the connection between the entrance area and the main staircase, which simultaneously serves as an auditorium and a part of the main cafeteria

Design: Auerbach Halevy Architects
Photography: Uzi Porat


via Office Snapshots

Ruby Blue store by DxDempsey Architecture, Las Vegas
The boutique conveys a refined yet playful atmosphere with signature element...
Robinsons Brewery visitor centre by Urban Salon, Stockport - UK
The look and feel of the Visitor Centre and Unicorn Suite introduces the ind...
Optic Shop by Arnau Vergés Tejero, Girona - Spain
Only the recovered wooden structure, which stretches out to the atrium, dare...
Ferrari flagship store by Massimo Iosa Ghini studio & Umdasch Shopfitting, D...
The design lines , soft and dynamic, are derived directly from the shapes of...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *