Moving Pavilion by HHF Architects for ZeitRäume, Basel – Switzerland

January 13th, 2016 by retail design blog

HHF Architects has created a temporary pavilion for the first biennial for contemporary music and architecture ZeitRäume in Basel, Switzerland.


At nearly six meters tall, the installation is constructed of simple parts: “a large drum made of bamboo poles, with a roof of scaffolding brackets.” While seemingly basic in construction, the pavilion additionally features movement in the roof portion, when blown by the wind. Below the moving roof, the pavilion provides information to passers-by with a text panel, and serves as a meeting or resting place, with an array of seating blocks.


The pavilion is located on the Kleinbasel bridgehead of Mittlere Brücke, Basel’s central bridge, at a place that “is spatially exposed and acoustically concise, as it forms a barrier between two different urban sound spaces: between the acoustically enclosed and noisy Greifengasse with the specific sounds of trams and busy people on one side, and the open and more quiet acoustic space towards the Rhine.”

Design: : HHF Architects
Design Team: HERLACH HARTMANN FROMMENWILER with David Gregori y Ribes and Germain Chan, Matija Vukovic
Structural Engineering: Schnetzer Puskas Ingenieure, Basel
Photography: Julien Lanoo


via Archdaily

escape d installation by Amber Kingsnorth, Vancouver
With a mandate to create an eye-catching, creative and provocative display f...
Christmas tree made of sledges by Hello Wood, Budapest - Hungary
From a distance, it would seem a traditional Christmas tree has been erected...
MY STOP motorway restaurant by Barmade Interior Design, Switzerland
The design is based on a wooden element which is 48 meters long and occupies...
Mood Map installation by E/B OFFICE
Mood map visualizes the moods of Korean people in color and light through te...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *