Sylinghim office by Plot Architecture Office, Hong Kong

May 2nd, 2016 by retail design blog

This financial office and investment institution has to serve three groups of users: the staff, their students and their members. While there are separate user zones, it is required to have visibility of all of its facilities, so all of their visitors can have a more complete investment experience.

Functionally, the primary areas are arranged to facilitate workflow, with the common facilities positioned at the hub. The user zones are organized with three dominating perspectives that correspond to the three groups of users: the first runs across the full width of the space aligning the reception with the computer laboratory, the second punctuates the full depth of the space from the reception to the members area, and the third aligns the staff areas with the pantry and the multipurpose rooms. All of the sight lines crisscross orderly to anchor to the hub.

These linear alignments control the exposure of the facilities within the same space, so the entire space opens up visually yet is perceived differently by, and specific to, each of the groups. Timber and metal as contrasting materials further differentiate the sight lines, and the open edges and floating ceilings emphasize the openness of the space.

The brief also requires a symbolic cross be embedded in the office, as a reminder of the belief behind the business. This symbolic cross appears on the floating ceiling at the hub, which is revealed by the intersecting sight lines right above where the staff assembles.

Designed by Plot Architecture Office















Forward office by Jump Studios, London
Analysing the specific conditions of the site we found a series of large, li...
Pop-up Office in shipping container by Dubbeldam Architecture + Design, Toronto
Dubbeldam's 'Pop-up Office' is a cubicle comprised of wooden modules made o...
Capsule store by Prospace Design Studios, Melbourne - Australia
The shop front, consisting of large lattice like screens made up of black me...
Entertainment One headquarters by The Interiors Group, London - UK
The Bolon ‘wing’ carpet was a ‘love/hate’ topic throughout the project but a...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *