Peak District Escape POD by Unibox, Birmingham – UK

May 31st, 2016 by retail design blog

Seeking the manufacture of a portable pod as part of a wider campaign for the Official Tourist Board for the Peak District & Derbyshire, Peter & Paul approached Unibox to help bring their creative ideas to life. At the very heart of this campaign, an escape pod was to be engineered – a visually intriguing pod-like structure with an external activation button. The pod would be used across various marketing channels, including at pop-up events, social media and online.

Unibox’s Tension Fabric System allowed the design team to seamlessly wrap graphics around corners, making it the perfect system for the creation of a pod. The final design however, required much more than a 3D Tension Fabric Display for the exterior of the Escape Pod. Our design team introduced bespoke functionality to the interior of the pod to create a truly unique experience. Working with the modular aluminium framework used to support the structure, we then mounted white padded panels to all sides of the POD, with an added hint of drama.

A highlight of the concept was a hidden room within the pod, incorporating a secret door for the actors (who were all twins), to swap places. This was created using aluminium profiles spanning the width of the pod, with padded internal walling mounted onto the framework that perfectly matched the side walls. To create the initial moment of theatre, along with the concealed white gating, linear LED lighting was installed around the edge of the entrance, designed to provide a halo effect.

Diesel installation by Koichi Okamoto, Tokyo - Japan
The temporary installation's aesthetic takes cues from Okamoto's renowned li...
Hammerson Headquarters Offices by EDGE, London – UK
EDGE has designed a new office space that will act as the UK Headquarters fo...
B. Good Restaurant by Dyer-Smith Frey, Zurich - Switzerland
Inspired by the country style of the Hamptons, the design duo has created an...
Harvey Nichols store by virgile + partners, Birmingham - UK
The aim was to create a contemporary and imaginative boutique environment, m...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *