Couturist store by Cutler, Vancouver – Canada

July 4th, 2016 by retail design blog

Designed by the Cutler Team, Couturist – a curated local Vancouver fashion retailer, proudly opened alongside some of the top retailers in North America, on central Robson Street. Referencing the angle of the Couturist brand, Cutler began with an asymmetrical entrance that became the starting point for repeated angled lines, engaging customers into the space and setting the foundation for strategic design details. The lines and forms of the cash desk, display fixtures, tile flooring and feature tiled wall all follow the same design language. Strategic gold accents amidst high contrast black and white elements provide a luxurious touch throughout.

Placement of an angled cash desk to one side upon entry allowed the Cutler design team a unique design challenge: the opportunity to feature the side of a cash desk as a central point in the space amidst the angled planning concept. Cutler achieved this by presenting the front and back cash desk millwork as if it had simply been sliced through to reveal a solid gold center. This touch of luxury turns heads at an otherwise uncommon feature point and creates visual interest at the circulation center in the long space.

Black fixtures with clean lines and linear lighting add a tidy framework for the product to live inside. Flexible feature areas were created using metal boxes in black and gold which can easily move along the clothing display or be removed for more hanging space. Cutler uses the approach of less is more to showcase simple refined luxury in the details, and ultimately amplify the brand identity.

Photography by Martin Knowles

On Motcomb Store by Ammar Basheir, London
On Motcomb Store by Ammar Basheir, London
Open Borders installation by MAD Architects, Milan - Italy
The display forms an organically curved sculpture that billows to capture at...
Georgantas Shoes by SmART interiors, Athens - Greece
With the help of the white background we created a complete solution for sho...
Entre Tablas, look and cheese pop-up by Hiruki studio, San Sebastian - Spain
The design process started from an old cart, but it developed into a metalli...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *