Taumascopio by Mattia Paco Rizzi, Zingst – Germany

September 29th, 2016 by retail design blog

The center of the German Baltic town Zingst, received a new and permanent dimension, a space in space and a way out of reality’s forms and perspectives.

The architectural-artistic pavilion TAUMASCOPIO of the Italian / French Architect Mattia Paco Rizzi links the daily life in the street to something from another world.

People enter the artwork and change for a moment their view and knowledge of reality. Like that TAUMASCOPIO does not only offer to be a playful tool for children but takes adults in a space of meditation.

The work is the perfect room to stop for a moment or take photos to bring home. Sometimes the work almost seems to be dropped from outta space while the inside’s aesthetic in its perfection and beauty reminds of the high-quality design only used in boat and airplane construction.

With the two openings to the surrounding world on both ends of the work the people can exchange looks and fragments of themselves. The two viewers are conceived differently, the first for adult persons, the second for children and people on wheel chair.

In this way all various publics can enjoy the kaleidoscopic reflections generated within the device. The whole mirror exterior skin is glued to have no apparent fixing point. The pavilion blends in the environment and creates a fluid effect when it’s seen moving.

The installation will be open for the next three years. TAUMASCOPIO is an artwork in the exhibition Olympus PhotoArtPath 2016 curated by Regina Tetens.

Design: Mattia Paco Rizzi

http://www.archdaily.com/794836/taumascopio-mattia-paco-rizzi

1984 store, Seoul
An interesting store with big ambitions emerged in Seoul's happening retail ...
Planet: Under Construction installation by Woods Bagot, Sydney
'Planet: Under Construction' (PUC) is a giant glowing orb which is composed ...
The Pen by AJOTO
The elegant modular design allows you to control the look and feel of your P...
LIUJO Premium Berlin Fashion Fair Booth by Christopher Ward, Berlin - Germany
The project of the booth was approached in order to maximize visibility from...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *