The spot store by Modelart Arhitekti + Digital Design Center, Novi Sad and Belgrade – Serbia

June 4th, 2017 by retail design blog

The Spot is a new multi brand chain of premium fashion sportswear stores, currently located on three retail spaces in Belgrade and Novi Sad, Serbia. The request of the client was to create a space oriented towards the customers who use sportswear to create their own style and identity.

During the design process, the aim was to create a dynamic, modern and distinctive space, in accordance with the concept of The Spot. The idea was to design a unique space, which customers could easily identify with. The entrance zone of every store contains a “network” structure made of triangular elements.

This structure is a geometric form, made using parametric modeling and digital design tools (CNC processing). The design is based on two key words: dynamics and identity. The form is associated with movement and sports, according to the purpose of the space.

On the other hand, this structure visually dominates the space, providing identity and recognizability. Triangular scheme was chosen because of its flexibility and adaptability to different areas, while preserving the concept and uniqueness. Accordingly, the chosen material fits the premium concept of The Spot.

High density fiberboards (HDF) with brushed copper finishing (high pressure laminate) were used for cutting triangles, forming an “organic” surface. Reflectivity of the copper finishing in combination with backlights emphasizes modern, youthful spirit, but also elegance and timeless values.

Design: Modelart Arhitekti + Digital Design Center
Photography: Relja Ivaniæ

Aura store by Dalziel and Pow, Riyadh - Saudi Arabia
We have developed and designed a new fashion homewares brand, Aura, for the ...
Zubini floralist store by Flussocreativo, Gussago - Italy
Zubini floralist store by Flussocreativo, Gussago - Italy
Watches of Switzerland, Landmark Flagship store by Callison, London - UK
Rosa Chá Store by Fernanda Marques Arquitetos Associados, São Paulo - Brazil
The client and the interior designer shared the concept behind the Project: ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *