Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

For more than 160 years, the French outdoor lifestyle brand AIGLE has been bringing an authentic French way of life to every corner of the world. Following the renovation of its IFC store in Central Hong Kong earlier this year, AIGLE is now proud to announce the relocation and opening of a new concept flagship store in the Ocean Terminal at Harbour City in Hong Kong’s Tsim Sha Tsui district.

While remaining coherent with the existing Aigle shops, the concept for this flagship has been reimagined to evoke a more premium, contemporary and spacious shopping experience. The store has two separate entrances, and is divided in to three zones that can be explored like rooms in a house. Each zone is personalized using different patterns of flooring materials. The two shop entrances have been completely opened using a folding glass door design that enables a fully open and welcoming shop encounter.

Pivotal to the shop design is the huge back-lit rubber-boot display wall in the central atrium. Inspired by the materials and light experienced in a French garden greenhouse, this installation is fundamental to the Aigle experience.

While the materials used in the store design remain evocative of the existing Aigle shop style, the new common design denominator in this store is glass. It is used in the partition walls that separate the various zones; it is frosted and used in the furniture itself to create a semi-transparent illusion of openness, and it is personified in the cut-glass vintage Parisian hanging lamps that dominate the 2 shop entrances.

The shop also showcases the brand’s Kidswear collection of boots and apparel in a series of contemporary wood and glass display wardrobes that, through the use of colored glass, play with colour and transparency. The shop is a reflection of the design evolution across all aspects of the brand, and immerses the visitor in a unique, refined and fundamentally French retail experience.

Designed by Gideon Day (internal consultant), in collaboration with Jacky Lau @ Free Think Design Ltd.
Photography by Michael K

















Add to collectionAdd to collection