Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Figure3 was tasked to fully modernize and overhaul the offices of Manulife, the Canadian insurance company’s location in Waterloo, Canada. At Manulife’s Canadian head office in Waterloo, a major shift was taking place. They needed a complete overhaul to modernize their space, a renovation of their facility in its entirety consisting of 5 expansive 65,000 square foot floors, all while their staff of approximately 3,000 continued to function.

The new campus is progressive, engaging, and professional. Linking Manulife’s vision and values with a new approach to place-making, the space resonates on a personal level with the staff. As part of their activity-based workplace initiative, Figure3 developed a master plan for Manulife to shift them from an assigned workstation culture to an activity-based model; an entirely different way of working. A study in how design and change management can effectively work together, Manulife’s new workplace has been met with incredible enthusiasm from staff. This transformative shift in the work experience will now serve to establish the Manulife standard visually and experientially for their facilities moving forward.

Space functions are clear and paths of travel are intuitive, with familiar brand icons and colour references purposefully articulated throughout. The layout also encourages physical activity with convenient, practical destination points, building natural opportunities to engage with co-workers. Dynamic zones in which to collaborate and socialize, with quiet spaces to focus and re-energize, promote emotional well-being for the staff.

Design: Figure3
Photography: Steve Tsai

Via

Add to collectionAdd to collection
TAGS: |