Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Formalized as a geometric and abstract city, built by large yellow cubes, the Nadir Afonso Temporary Museum is an open and fluid space that seeks to create numerous visual and conceptual relationships with the work of the abstractionist artist and Portuguese architect.

Challenging the scale of the place and relating to the large-scale artistic works, the ephemeral exhibition structure takes on a colorful and translucent textile skin that builds a lot of volume with little matter.

Providing variations in scale, intensity, proportion and rhythm, the various squares (or exhibition rooms) of the museum space are defined by geometric buildings (or self-standing volumes) that house the works of art, seeking to take advantage of the verticality (and scale) of the central space of the shopping mall Centro Colombo in Lisbon. Among the several “buildings” that draw this city, two invite to an interior visit, providing a distinct spatial experience: the immersive multimedia room and the architecture room.

If, during the day, the solar intensity will give body and volume to the “city”, illuminating streets and squares; at night, the buildings turn on their lights from the inside (backlit volumes) providing a totally
different spatial experience in the same museum space.

Architecture Office: Diogo Aguiar Studio
Team: Diogo Aguiar, Daniel Mudrák, Elena Bredariol, Tomáš Pevný, Dominika Widlarz
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

Add to collectionAdd to collection
TAGS: |