52 by Suppose Design Office, Shizuoka

September 23rd, 2011 by retail design blog

We had been requested to design a clothing shop in Shizuoka-shi Japan. In residential projects, we think about the relationship between the internal and external space but for this project, we started to think about the relationship between the products and the two different spaces.

In the west there are many galleries that do not use spots lights but rather uses natural light to light up the space. The reasoning for the use of natural lighting is that as most painting were painted under natural lighting and only when the painting is viewed under the state it was painted the true beauty of the painting will not show.

Could we not think the same for clothes? By creating a room that is like the outside and creating a room that is like inside, the clothes, shoes and accessories can be place in their rightful space. A 9mm metal sheet wall was placed in a zigzag manner to separate the two different spaces and created big openings.

In the space light pours in from the skylight would be for outerwear, shoes and other products that would be used outside. The space that is light up with warm artificial lighting would be for inner wear and stationary. Each product had it place and we placed them to the rightful place. By creating an internal space and external space in a building using only natural light effect, we were able to find a new relationship between outdoor and indoor space.

Designed by Suppose Design Office





http://www.dezeen.com/2011/07/18/52-by-suppose-design-office/#more-139678
http://www.suppose.jp

Tommy Hilfiger flagship store, Brompton Road, London
This week the ever-expanding American King of Prep took his UK retail commit...
International Eyewear Gallery by SPACE, Shisui - Japan
The “IEG” -International Eyewear Gallery - has open a first shop at Shisui P...
Mondadori Concept Store by Migliore+Servetto Architects, Milan - Italy
The new Mondadori store designed by Migliore + Servetto Architects, is an in...
Zaozuo showroom by Nichetto Studio, Beijing - China
The idea is based upon a blank sheet of graph paper or blank notebook to sym...

Leave a Reply