Arnotts Shoe Garden by Shed, Dublin

September 25th, 2012 by retail design blog

Following the creation of Harrods Shoe Salon, Interior Architects Shed were invited to transform a 9500 Sq/Ft space within Dublin’s infamous Arnotts Store, into Irelands largest ladies shoe department. The project comes as part of an overall expansion and redevelopment of the prestigious store.

Shed developed a response to the brief with a concept based on garden landscape ideology. With the seasonal nature of the product, the scheme needed to demonstrate flexibility whilst providing a picturesque backdrop to the ever-changing product lines. Collections of ornamental display units and sculptural furniture pieces are distributed across the landscape in order to delineate smaller ‘kitchen gardens’ that form brand areas for ample retail.

Large, colourful Rattan and GRP ‘follies’ form the service and seating areas within each brand zone. Curved display frames as well as trellis-like divisions, with their associated hero product hangers, allow for unobstructed views across all brand areas.

Shed have continued to work alongside the world’s leading designers, luxury brands and retailers. With the recent completion of the Toy Kingdom at Harrods and with completed projects last year including the Kurt Geiger Shoe Salon at Harrods, Spencer Hart Flagship in Mayfair and a global rollout of HTC stores – the talented and expanding London and Singapore based team are creating impressive waves across the global interiors industries. Shed’s skills extend beyond concept originality and scope, to a capability for delivering on a global scale.

Shed say of the project: ‘It was important that The Shoe Garden catered for the style of the Arnotts’ customer across all brand platforms. The philosophy of the garden concept allowed for the creation of identifiable display and service devices that are not only flexible in a challenging space but allow the product to be the celebration for each brand zones much like flowers are within a garden.’













Hair Do hair salon by Ryo Matsui Architects, Chiba - Japan
Internally, a clear, functional and efficient use of space sees a comfortabl...
Jiberish Vault store by J.Clay Environments, Park City - Utah
Vault has a clean linear aesthetic with brilliant white cabinetry and engine...
Painted mirror ceiling for Longchamp store by Aluphant, London - UK
For the Bond Street store of Longchamp in London, Aluphant created a custom ...
La Boutique des Bains by Diplomates, Paris - France
Situated across the street, La Boutique des Bains as it's called, aims to of...

Leave a Reply