?What If! office by Mapos, New York City

November 27th, 2013 by retail design blog

?What If!, an innovation company, was in its existing space—the historic Stuyvesant Polyclinic in Manhattan’s East Village—for several years before deciding to upgrade and better reflect the company culture.

They had completed a quick renovation seven years earlier, but they had “grown up” as a company and asked Mapos for something that was more sophisticated and brand relevant. Among the most significant features: the three-story,12,000-sq.-ft. space doesn’t have a single cubicle or private office. Some 150 employees work in a variety of spaces that support the many different ways people work. It was designed with functionality in mind so that people could not simply work, but work better.

From the moment you walk in, the energy is palpable. The centerpiece of the first floor is the lobby, where people work at vignettes of living room furniture, and the reception desk doubles as a coffee bar for work and socializing. The space is completed by a large, highly impactful chandelier custom-designed by Mapos for ?WhatIf!

Upstairs on the second floor, café-inspired high-backed custom booths cater to intense group sessions, as well as quiet individual work. Mapos also collaborated with ?What If!’s graphic design team; meeting rooms, for example, feature acoustic panels wrapped in printed canvas designed in-house. The open plan supports a variety of needs, including the need for quiet. The Library’s wing back chairs, large work table, and wallpaper with photographic images of books help set the tone for this quiet space.

There are also several phone rooms for private conversations, as well as a variety of meeting rooms to meet the needs of varying workstyles within the office. On the opposite end of the spectrum, the DJ room is furnished with music equipment, a sectional sofa and a custom wallcovering made with a photo of a bustling East Village street scene.














http://studiomapos.com

Der Spiegel’s Cafe/Canteen by Ippolito Fleitz Group, Hamburg
Der Spiegel’s Cafe/Canteen by Ippolito Fleitz Group, Hamburg
Tencent office by M Moser Associates, Guangzhou - China
M Moser Associates has recently completed a new headquarters design in Gua...
Essence offices by Peldon Rose, London - UK
Peldon Rose has completed the design of a new office space for Essence locat...
CARSON STREET flagship store by Emporium Design, New York City
Custom stainless steel display racks line the floor, including a unique syst...

Leave a Reply