BREAKOUT AREAS! MTV Networks Headquarter by Dan Pearlman, Berlin

January 29th, 2014 by retail design blog

The interior design and materials relate to the identity of the MTV Networks (Germany) logo with its characteristic font and the colours dark brown, white, and yellow. They are referenced and translated creatively in the design of the reception area, the lobby, and the café as well as in the atrium and the kitchenettes.

In contrast, the design of the “living rooms” relates to the dynamic and creativity of the city of Berlin. The diversity of formats and stations is reflected in the target groups’ living environments and their translation into “living rooms”. The accentuated use of colours leads to the creation of very lively, themed meeting and recreational rooms in the periphery of the atrium as the corporate core, which have an inspirational and revitalizing effect on employees.

Through its new structure, organisation, and design, the atrium becomes the Network Garden. Especially by the use of wood and green, employees are provided with a lavish central area, which presents a pleasant counterpoint to the stringent and cold architecture of the building. The abstract tree parasols and several different seating isles refer to the self-contained “corporate” design and use of materials in the entrance area.

The overall picture of the “garden” is rounded up by the interaction of the large airspace-leaves installation and the “vertical green” spaces as well as small details, such as felt stones as open seating isles.

Designed by Dan Pearlman

















http://www.danpearlman.com

Bloomberg Hub tech installations at London City Airport by Engage Production
Engage Production Ltd, specialist in interactive technologies for branded en...
Japanese E-Commerce Company Offices by Zyeta Interiors, Bangalore – India
Zyeta Interiors has developed the office expansion of a Japanese E-Commerce ...
Eway.vn Offices by Catinat Design, Ho Chi Minh City – Vietnam
Catinat Design has designed a new office space for one of the leading techno...
GLS German Language School’s Campus & Office by CPM Architecten, Berlin - Ge...
The language school’s needs included several administration offices as wel...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *