International consulting company office by Van der Architects, Tokyo – Japan

September 17th, 2015 by retail design blog

An international consulting company asked us to design their reception. We designed meeting rooms with corridor-facing windows made of switchable glass, providing privacy when needed. A staircase connecting two floors is clad in clear and matte reflective glass panels that bend in the centre. The shape these bent panels created was — for better or worse — called the “Mysterious Object.”

This became the focal point of the project, and the Mysterious Object began to represent the work performed by our client’s consultants: a transfer function of information within a blackbox. On a not-so-mysterious level, the transfer function of the staircase became literal, as it connects both floors, but also serves as a way to extend the space and add two meeting rooms at the staircase’s base. The landing of the staircase guides staff to a multi-purpose break room with a variety of seating.

Designed by Van der Architects

Crumpler store by Ryan Russell, Melbourne
The design of the store is based on the abstraction of a pixel. A space that...
Louise Philippe Store by 4D, Bangalore - India
The Louise Philippe brand is a casual wear brand for new millennium.
Ferdings Bar and Restaurant by Format Works and Graphism, Munich - Germany
We built an old industrial laboratory in an ordinary house in one of Munichs...
Durstone Stand at Cevisama 2017 by VXLAB
Three bare materials decorate this private space, which defines the colour p...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *