Kale Pavillion at Cersaie 2015 by Paolo Cesaretti, Bologna – Italy

March 25th, 2016 by retail design blog

Remix: when a pop song is under a deconstructing/reconstructing treatment producing a new track with a (variable) degree of distance from the original. Is this applicable to a (pop) architecture?

Reworking a new version of this exhibit asked for a deeper investigation into the client’s nature. Kale is made of many brands and their (alchemic?) combination results in a multilayered composition, attractive in its complexity. This relationship between similar but different identities belonging to the same family is visually expressed using Mendeleev’s periodic table as an appropriate reference.

Also – boosting the previous year’s spatial and formal concepts – products are displayed in an immersive environment where abstract ironic styling and dramatic lighting help to keep high the thrill. Additionally, wider paths, more transparency and enhanced capacity of service areas were provided.

creative direction: Paolo Cesaretti
design team: Paolo Cesaretti, Debora Palmieri, Paola Danesi
visual design: Claudia Astarita
styling: Fulvia Carmagnini, Laura Mauceri
photo: Lorenzo Pennati, Strefano Stagni, Denis Molinari
postproduction: Lorenzo Pennati

















Touch Glass light by Ross Gardam
The Touch light offers flexibility in both function and materiality. The gen...
Euroshop Düsseldorf 2014 - Epta
Euroshop Düsseldorf 2014 - Epta
Renascentia flagship store by Giraldi Associates Architects, Florence - Italy
The Florentine brand store occupies an area of about 1300 sqm divided betw...
Al Sud restaurant by Sipala Tripi Architetti, Siracusa - Italy
The interior details are made of cork and eco-friendly spray paints while ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *