JLL offices by Wirt Design Group, El Segundo – California

June 19th, 2016 by retail design blog

Wirt Design Group has developed the new offices of JLL located in El Segundo, California. JLL (formerly known as Jones Lang LaSalle) is a global financial and professional services firm that specializes in commercial real estate service and investment management. In 2014, the company embarked upon a global rebranding effort aimed at emphasizing the firm’s worldwide operation, scale and vision for the future.

Because the business strategy for JLL’s commercial real estate brokerage is to establish regional offices to serve a local client base, JLL’s El Segundo office was designed to reflect the casual culture of this beach community. Elegant, yet approachable and transparent, the space is an open environment with both modern design and timeless furnishings. An unmanned, virtual reception and welcoming lounge area establishes the informal, free-flowing vibe of the space. Visitors to this office immediately feel comfortable to wander about the space and enjoy the unobstructed, panoramic views.

The color palette mixes both cool grays and warm browns, while two living walls and the reclaimed wood wall coverings connect the interior space with the natural beauty of this idyllic setting on the Pacific Ocean. An aerial view map of JLL’s locations throughout southern California covers an entire wall in the conference room. The collaborative office space not only reveals the company’s culture, but also reflects JLL’s vision of the future of workplace design.

Design: Wirt Design Group
Photography: Art Gray









https://officesnapshots.com/2016/06/13/jll-offices-el-segundo/

Envato office by Büro, Melbourne - Australia
The design features abstract, tree-like seating pods that "grow" t...
Omerta Studio Office, Athens - Greece
The signature black, grey and neutral wall surfaces are present with interes...
booking.com Office by SCA design, Singapore
International hotel booking site, Booking.com’s Singapore office promises to...
Douyue Restaurant by The Swimming Pool Studio, Shanghai - China
It takes gray and white as the main color tone of the whole restaurant. The ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *