Céline store, Milan -Italy

July 22nd, 2016 by retail design blog

French luxury brand Céline first opened a boutique in Milan’s prestigious Duomo district in 2006. Two years later, Phoebe Philo’s joined the company as creative director, and since then the house has gone from strength to strength, becoming one of the planet’s most influential fashion brands. The brand’s newest retail design code, introduced with the opening of a new flagship store in London in 2014, have now finally been applied to the Milanese store. But that’s not all, as an entire upper floor has been added, increasing the total retail space to 320 sqm. [3,445 sq.ft.]. the shop façade is included in the transformation, and now features large windows framed by precious iroko wood.

Inside, the understatement continues, captured by clean lines and the use of natural materials. Walls and ceiling a dipped in a pristine white hue, paired with terrazzo flooring. Furnishings are few, comprising of onyx-clad cabinets and displays, in addition to travertine shelving. The ground floor presents Céline’s coveted bag collection, small leather goods and eyewear range. One floor up, the setting is a tad more lavish, featuring marble flooring with a diagonal parquet pattern of eleven different types of marble, and walls covered in beige arenino. Additionally, danish artist Thomas Poulsen a.k.a. FOS created specific furniture pieces for both floors. This setting forms the backdrop of both the ready-to-wear and shoe collections.

http://superfuture.com/supernews/milan-c-line-store-renewal

Aesop installation by Cheungvogl, Hong Kong
Hong Kong-based Cheungvogl Architects created an installation for beauty bra...
Astor Hellas Headquarters by MALVI, Thessaloniki – Greece
MALVI has designed the new headquarters of Astor Hellas located in Thessalon...
Sbing Sa Office by Atelier Perrottet, Geneva - Switzerland
L'Atelier Perrottet, a young and innovative Geneva based interior design fir...
Mercure Hotel Bar Dortmund by Kitzig Interior Design, Dortmund - Germany
The new Mercure concept “Relax“ makes the guest feel at home. The partition ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *