AVEDA Installation by Frank Agterberg, Eindhoven – Netherlands

September 28th, 2016 by retail design blog

Aveda’s hair- and skincare products are known for connecting the brand’s three main pillars: beauty, environment and well-being. With upcycling in mind, we’ve created an installation using the original cardboard boxes Aveda ships its products in.

This way everything is eco-friendly and nothing is wasted. Also, these boxes are made of PVC-free textile sheets and printed with environmental-friendly latex ink. By stacking these shipping boxes a giant pixel wall is created with the colourful AVEDA seasonal campaign image on it.

Pushing these individual boxes back and forth translates into a play of shadows and depth, as the pixelated image is distorted into a unique interpretation with every push. As the evening sets in, an array of lights illuminates the installation randomly and brings the pixelated image to life!

Design: Frank Agterberg
Photography: Nick Bookelaar

Mango tennis ball windows
To showcase sportswear for the tournament Conde de Godo trophy, Mango used a...
2O office by Ezzo Design, Timisoara - Romania
The optimal use of sunlight and other natural resources, the selection of na...
Armani / Silos Exhibition Space, Milan - Italy
Armani / Silos in Milan celebrates 40 years of the Italian fashion house
Arvato Bertelsmann Office by A4 Architecture, Istanbul - Turkey
In order to create a strong, reliable and stunning impression at the recepti...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *