Patta store by Lili de Goede, London – UK

September 28th, 2016 by retail design blog

Patta is in retail expansion mode again. Only four years after its co-owned Multibrand store concept precinct 5 in downtown Amsterdam failed to fully bloom – and let’s not forget the pop-up ventures on either side of the big pond –. It’s once again focusing on sustainable growth through additional brick an mortar presence. The owners picked London’s flourishing retail arena to test the water, and given the brand’s loyal following in this neck of the woods, we’re pretty sure it’ll be a successful venture.

Patta strategically chose a location in Soho, very much the hub of leading names in Streetwear in the British capital, and tapped Amsterdam-based designer Lili de Goede to create a matching retail setting. Referencing the design codes as laid down for the original store in Amsterdam’s red light district, the setting is minimalist with a slight utilitarian touch that’s captured by scaffolding rods used to create an elongated display-cum-clothing rack.

The flooring and a single wall section, are made of plywood boards, and mildly balance out the overt brightness of the store’s palette. Mind you, even the sales counter is all-white, although it’s embellished with an integrated glass display case. The new Patta outpost stocks the brand’s full range of merchandise, including the rotating range of collab items. Directly opposite, there’s more shelving, but in a contrasting sleek form, created from white powder-coated steel, presenting the Patta t-shirt collection.

Designer: Studio Lili
Photography: Louiza Mei King

http://superfuture.com/supernews/london-patta-store-opening

GUMZZI store by PISD OFFICE, Taipei - Taiwan
Our concept comes from a closet of lady's room, There are some curve shape, ...
Skagen pop-up shop by UXUS at Mandarin Hotel, Tokyo - Japan
UXUS and Skagen launch a pop-up experience at the Mandarin Oriental Hotel i...
Pigment store by Kengo Kuma, Tokyo - Japan
Beneath the undulating ceiling, pigments are displayed along the spacious in...
Olive des Olive store by curage design office, Shanghai – China
Olive des Olive store by curage design office, Shanghai – China

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *