Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Posh café’s design concept was focused on creating a distinctive atmosphere for a venue located at the hurt of a major mall’s atrium. In theory; the design approach aimed at stimulating a theatrical character to the experience when visiting the café or simply walking through the atrium. The action inside the kitchen is explicitly framed by a canopy and a set of partitions that allow visual access from all directions. The canopy is lifted by two transparent walls, each wall is composed of two steel columns and two glass panels with unfinished teak wood pyramids blocks in between (Three dimensional pattern).

The glass panels augment the visual accessibility from both side of the cafe [Elevation 3, 4]. Polished Thassos white marble is used for cladding the (100-140cm) high partitions surrounding the kitchen. Triangular pattern is utilized to enhance the texture and scale of the partitions. Furthermore; a bright yellow color was used to direct the mall’s visitors attention to the café and further distinguish it from the surrounding venues.

Architect: Jassim AlShehab
Location: 360 Degree Mall- South Surra, Kuwait
Project Year: 2009
Photographs: Courtesy of Jassim AlShehab



















http://www.archdaily.com/74349/posh-cafe-jassim-alshehab/

Add to collectionAdd to collection