Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The Review store is designed as a suite of components that come together to create a whole the entire store effect is created through a series of carefully composed vignettes, layers and hidden details. Elements within the store are modular and repeatable, allowing for speed in construction and limited time spent on site. This aspect of the design is to create a sustainable focus towards the future installations in other locations by minimising time, material waste and energy use.

The project is designed to reflect the core vales of the Review brand. It is the label’s feminine, delicate and decorative ambition that has been seen as the main drivers behind the store design. Explorations in light and shadow epitomise this ambition. The store design is geared to accentuate and heighten the experience of this element.

Furniture, joinery and custom racking systems are all designed to reflect the patterns cast but also to be read abstractly as individual elements, as abstracted flower petals or organic ironwork. The white colour palette adds to this effect, creating a powerful backdrop for shadow as well as allowing the product to sit proudly among the created soft, elegant and unique interior landscape.

Designed by Russell & George

Photography Dianna Snape

http://www.theweeklyreview.com.au/article-display/Fear-of-colour-Not-us/3775
http://www.diannasnape.com.au/

Add to collectionAdd to collection